ZakenClub op bezoek bij Riviera Slaapcomfort
2 februari 2010
Zakenclub Huizen
De tweede netwerkavond van het jaar brengt de ZakenClub een bedrijfsbezoek aan Rivièra Slaapcomfort in Huizen.
ZakenClub op bezoek bij Riviera Slaapcomfort

De tweede netwerkavond van het jaar brengt de ZakenClub een bedrijfsbezoek aan Rivièra Slaapcomfort in Huizen.

Allesbehalve slaapverwekkend!

De ZakenClub was maandag 1 februari te gast bij matrassenfabrikant Rivièra Slaapcomfort in

Huizen. Het familiebedrijf van Bob Bosma levert matrassen aan exclusieve merken in de beddenwereld, zoals Morpheus, Slaapgilde, Slaapvoorlichters en Morgana. Naast matrassen maakt Rivièra lattenbodems, boxspringbedden, ledikanten en bed-ombouwen. Het in 1952 opgerichte bedrijf is in de jaren ’80 naar Huizen verhuisd. Er werken nu ruim 50 mensen.

Wat is er zo speciaal aan Rivièra Slaapcomfort?

Enerzijds zit ‘m dat in de grondstoffen. Rivièra gebruikt alleen natuurlijke grondstoffen van hun eigen fabriek in Maleisië. Daar druppelt de rubber uit de rubberbomen. Die rubber is de basis van latex. Rviera MaleisieEn latex is de grondstof van een schuimrubbermatras. We krijgen tijdens de presentatie een stukje latex in handen. Soort stug elastiek. Hoe maak je daar dan een matras van? Dat is een geheim recept, maar de grote lijnen vertelt onze gastheer ons wel. We krijgen het zelfs te zien als we door de fabriek lopen. Vloeibaar latex komt in grote tankwagens naar de fabriek in Huizen. Mengen, mixen, in de vorm gieten en dan in de oven. Een soort cake, maar dan van latex. Als de ZakenClub in de fabriek rondloopt, is het avond en dus koel.

Overdag, als de ovens branden om de matrassen te ‘bakken’ , is het er zo tropisch als in Maleisië. Het speciale van Rivièra zit ook in de productieketen. Rivièra is de enige matrassenfabrikant in Europa die de hele keten van rubber tot eindproduct in één hand heeft. Maatwerk van rubberboom tot slaapcomfort.

Even in een matras prikken

We lopen langs stapels matrassen. Bijna niemand kan het laten er eens in te prikken. Het mooie van deze rondleiding is, dat je de passie van de mensen van Rivièra Slaapcomfort proeft. Dit zijn natuurproducten, helemaal van deze tijd. Hier en daar vragen leden van de ZakenClub zich af, of ze ook niet eens aan een nieuw matras moeten gaan denken…

Koopt niet iedereen bij Ikea dan? Nee dus. Rivièra ziet een gestaag groeiende omzet, dankzij de goede prijs/kwaliteitverhouding. De innovatie zit enerzijds in het doorontwikkelen van slaapsystemen en anderzijds in strategische samenwerking met derde partijen.

Afrondend slaapmutsje

Rivièra Slaapcomfort rond de avond af met een slaapmutsje. Voor de ZakenClub is netwerken met goed eten & drinken uitermate belangrijk. We genieten er ook dit keer weer van en bedanken Rivièra Slaapcomfort voor de uitstekende ontvangst en boeiende bedrijfspresentatie.