Werk aan de Winkel | Circulair loont
25 januari 2022
Zakenclub Huizen
werk-aan-de-winkel-circulair-loont

Circulair Gooi & Vechtstreek presenteert...

In de week van de Circulaire Economie, op 9 februari aanstaande presenteert de Werkgroep Circulaire Economie een online evenement voor Midden en Klein Bedrijf over Toekomstbestendig- en Circulair Ondernemen in de Regio Gooi en Vecht.

Dit evenement geeft jou als ondernemer in onze prachtige groene regio concrete handvatten om de eerste duurzame stappen te maken in jouw bedrijf. Inspirerende en aansprekende voorbeelden en goede praktische tips helpen jou een stukje vooruit.

Deelname is gratis maar we vinden het wel fijn om te weten dat je komt dus schrijf je hier in:

Je kunt je direct aanmelden via: https://www.eventbrite.nl/e/238154505537.

Programma:

19.30 - 20.00 Aftrap & Introductie in Circulaire Economie:

De avond wordt afgetrapt met een welkomstwoord namens de werkgroep en een korte introductie in de wereld van het circulaire ondernemen. Experts Ynske Betlem (Hilversum 100, circulair kwartiermaker en werkgroeplid WGCE) en Brigitta Boonacker (Zelfstandig Ondernemer en voorzitter van de Ondernemersvereniging Gooise Meren) vertellen hier meer over.

Het plenaire gedeelte wordt afgesloten met de inspirerende case van MUD Jeans: Het Gooise bedrijf MUD Jeans’ heeft als missie om de vervuilende mode-industrie te veranderen door te beginnen met het meest populaire kledingstuk: de spijkerbroek. Marketeer Danique Gunning vertelt het verhaal erachter en hoe elke MUD jeans na gebruik wordt gerecycled om zo grondstoffen te redden van de afvalberg.

20.00 - 20.50 Thema sessies in break out rooms:

In vier break-out rooms gaan we graag met elkaar in gesprek over de uitdagingen en kansen van specifieke circulaire trajecten of werkwijzen.

Je kunt kiezen uit:

1. Dealen met de Green deal: Er komt meerdere regelgeving op ondernemers af. Welke regelgeving is te verwachten en hoe kun je als ondernemer hier je voordeel uit halen? Mijn Impact biedt 40 tips hoe ondernemers kunnen omgaan met de veranderingen die op hun afkomen.

Gespreksleider: Alje Kuiper (Mijn Impact)

2. De waarde van afval: aan de hand van lokale voorbeelden en pilots bespreken we hoe je de afvalverwerking van je bedrijf kunt verduurzamen en zelfs kunt recyclen naar nieuwe verkoopbare producten. Gespreksleiders: Babs van Gisbergen (Business Hustlers & MVO Lokaal) en Charlotte Hesterman (Charlutions & No Waste Caribbean Vibes)

3. Revolutie in beauty industrie: Knappe Kapper Ecce uit Huizen neemt je mee in hun inspirerende verhaal over hun duurzame inkoop en gif stofvrije werkwijze.

Gespreksleider: Karin Rienstra (Haven 5, Jude Foundation)

4. De kracht van samenwerken met nieuwkomers/ statushouders: Gelijke kansen creëren voor iedereen, ook dat hoort bij toekomstbestendig ondernemen, maar hoe doe je dat? En waar begin je mee? Ondernemers vertellen hun verhaal en delen hun ervaringen.

Gespreksleider: Ellen Reitsema (TWINburgering)

20.50 - 21.00 Afsluiting door Ynske Betlem & Kees Hogenbirk (Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren).

Hoe verder?

Meld je aan op eventbrite. Uiterlijk 24 uur voor aanvang van het evenement ontvang je de link om in te loggen en meer informatie over de break-out sessies en hoe je je daarvoor kunt aanmelden.

Meer informatie vind je op de site van de week van de circulaire economie: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl/programma/circulair-loont-werk-aan-de-winkel/


Mocht je zelf niet in de gelegenheid zijn of gewoon iemand kennen voor wie dit interressant lijkt, stuur de mail dan gewoon door; onze zegen heb je natuurlijk!

We hopen je daar online te zien! Namens de voltallige werkgroep hartelijke groet en tot de 9e!

Babs van Gisbergen

Volg ons op LinkedIn om meer te weten te komen over de werkgroep en circulaire economie in Gooi en Vecht.