Uitnodiging dorpscongres ‘Wij maken Huizen’
1 november 2021
Zakenclub Huizen
uitnodiging-dorpscongres-wij-maken-huizen

Op 5 november van 15.00 tot 16.30 uur is het eerste Huizer dorpscongres. Een online dorpscongres met sprekers en workshops voor en door Huizers. Georganiseerd door de gemeente Huizen en de mensen van de dorpsvereniging i.o. U heeft eerder meegedaan met het participatietraject voor de Kustvisie. Daarover gaat één van de workshops op dit congres. Mede daarom nodigen wij u graag uit voor dit congres.

Thema

Participatie, dat is het thema van dit eerste Huizer dorpscongres. Waarbij het gaat om meedoen! Om met elkaar goede keuzes te maken vanuit elkaars betrokkenheid, kennis en ervaring. Om in de praktijk zaken voor elkaar te krijgen waar iedereen mee kan leven. Om zeggenschap van inwoners over hun Huizen en om te bedenken hoe de gemeente actief kan zijn met iets doen, iets regelen of iets tegenhouden. Om goed samenwerken! Dit dorpscongres gaat ook over een inwonersinitiatief om een dorpsvereniging op te richten. Een dorpsvereniging:

  • voor door en met Huizer inwoners, die meedenken en meedoen met de Huizer ontwikkelingen; 
  • die samenwerkt met de gemeente;
  • waarin kennis en ervaring van inwoners inbreng kan zijn voor beleid en uitvoering door de gemeente en
  • waarvan het lidmaatschap gratis is.

Workshops

Naast een aantal sprekers over het thema, zijn er ook workshops. In één daarvan gaat het om participatie in de praktijk. In deze workshop staat de Kustvisie centraal. De workshopleiders gaan in de workshop met uw ervaringen aan de slag.

Programma en aanmelden

Het online congres start om 15.00 uur. Op www.wijmakenhuizen.nl vindt u het programma met een overzicht van de sprekers en de workshops. Ook leest u daar hoe u zich kunt aanmelden. Na aanmelding ontvangt u per mail een bevestiging met meer informatie.

Graag tot 5 november!