Ondernemersprijs 2020
26 februari 2020
Zakenclub Huizen
ondernemersprijs-2020

Elke twee jaar reikt de gemeente Huizen de Innovatieprijs uit aan een Huizer bedrijf dat uitblinkt in innovatie, duurzaamheid of sociaal beleid. In 2018 ging de eer naar Jude Catering. Inmiddels bestaat de prijs tien jaar. Tijd om de prijs en een Huizer ondernemer in het licht te zetten. Samen met Huizer kunstenaar Michiel Linders wordt gewerkt aan een nieuwe trofee. Daarnaast bestaat de prijs uit een bedrag van € 2.000. Tot 2 maart 2020 kunnen bedrijven zich aanmelden. Een bedrijf kan ook door iemand anders worden aangemeld.

De Ondernemersprijs wordt uitgereikt aan een Huizer bedrijf dat uitblinkt in innovatieve ontwikkelingen, sociaal beleid of duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan organisaties die duurzaam innoveren of produceren of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat betreft sociaal beleid valt te denken aan leerling-werkplaatsen, dagbestedingsplekken of een gehandicaptenbeleid. Bij technische en technologische innovatie gaat het om het vernieuwen of sterk verbeteren van producten, processen of diensten. Van niet-technologische innovatie is bijvoorbeeld sprake bij vernieuwingen in een organisatie, zoals sociale innovatie.

De jury van de Ondernemersprijs bestaat uit wethouder Bert Rebel, Piet de Bruin (Zakenclub Huizen), Harold van de Wakker (Rabobank) en oud winnaar van de prijs Linda de Haan (de Pastorie). Deze jury beoordeelt de aanmeldingen. Na 2 maart gaat de jury de genomineerde bedrijven bezoeken. Inwoners kunnen dan ook hun stem uitbrengen. Op basis van het oordeel van de jury en het oordeel van het publiek wordt de winnaar gekozen. De prijsuitreiking vindt plaats in mei 2020.

aanmelden voor de ondernemersprijs 2020