Nieuwsbrief over het KVK Coronaloket
4 februari 2021
Zakenclub Huizen
nieuwsbrief-over-het-kvk-coronaloket

Bericht van Rodrique Engering, lid Raad van Bestuur Kamer van Koophandel

Basisscholen en de kinderopvang gaan vanaf 8 februari weer open. Dat hebben minister Slob en Koolmees gezegd na het corona-overleg op het Catshuis. Morgen komt er weer een persconferentie waarin wordt aangekondigd wat er verder nog gaat gebeuren. Het steunpakket voor ondernemers is inmiddels uitgebreid.

De avondklok heeft in Nederland op een aantal plaatsen helaas geleid tot rellen met een grote schade voor onder andere ondernemers. In veel gevallen dekt de verzekering de schade. Volgens Het Verbond van Verzekeraars hoeven getroffen ondernemers met een bedrijfsschadeverzekering zich wat dat betreft geen zorgen te maken. Minister van Financiën Wopke Hoekstra zei op 27 januari dat de overheid ook onverzekerde ondernemers financieel zal helpen bij de schades na de ‘corona-rellen’. Meer informatie hierover in deze nieuwsbrief.

Deze coronatijd vraagt samenwerking van diverse organisaties om de gevolgen zo goed mogelijk het hoofd te bieden. In deze nieuwsbrief het voorbeeld van een aantal Friese overheidspartijen die hun ondersteuning voor ondernemers bundelen.

Het Bureau Zelfstandigen Fryslân, Arbeidsmarktregio Friesland en het Leerwerkloket Friesland, hebben één portaal ingericht om ondernemers verder te helpen op een aantal thema’s, onder andere heroriëntatie en schuldhulpverlening.

Zoals vermeld verschijnt de nieuwsbrief één keer per week. Mocht de actualiteit het vragen, dan zullen we natuurlijk een extra nieuwsbrief uitbrengen.

Daarom zowel de cijferbijlage als de regionale initiatieven. De regionale initiatieven zijn opgenomen als bijlage achter de nieuwsbrief. Nieuw deze week onder andere het feit dat de provincie Noord-Brabant 7 ton ter beschikking stelt voor coronasteun aan middelgrote Brabantse theaters.

Per provincie vindt u de links naar meer informatie. Dit kan dienen als inspiratie en mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met de betreffende gemeente, regio of provincie. We zijn blij dat we iedere week weer nieuwe initiatieven ontvangen en vragen u dit te blijven doen.  

lees meer