Nieuwsbericht KVK Corona loket
16 februari 2021
Zakenclub Huizen
nieuwsbericht-kvk-corona-loket

Van 15 februari 2021 tot en met 14 maart 2021 kan een ondernemer NOW 3.2 aanvragen bij het UWV voor de periode januari tot en met maart. Na goedkeuring van die aanvraag ontvangt hij een voorschot van 85% van de loonsom in 3 termijnen. Met de NOW-regeling kan een ondernemer zijn personeel doorbetalen tijdens de coronacrisis. De regeling biedt een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die door de coronacrisis structureel minder omzet hebben. Hoe hoger het omzetverlies, des te hoger de tegemoetkoming. Het doel van de regeling is om zoveel mogelijk banen en inkomens te behouden. Ook de TVL regeling is op 15 februari weer geopend. In deze nieuwsbrief meer informatie hierover.

Het ondernemersvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2021 iets afgenomen en nog steeds negatief. Het vertrouwen van direct door de lockdownmaatregelen getroffen bedrijfstakken is afgenomen, terwijl het in andere bedrijfstakken juist toenam. Meer informatie vindt u in de COEN Enquête, vandaag in deze nieuwsbrief.

Als voorbeeld van het zien en benutten van kansen vandaag een ondernemer uit Eindhoven met meerdere horeca gerelateerde bedrijven die hard getroffen werd door de coronamaatregelen, maar inmiddels De Stadswandeling 040 organiseert  waarmee hij ieder weekend drie verschillende coronaproof stadswandelingen aanbiedt langs 5 à 6 Eindhovense horecagelegenheden.

Zoals vermeld verschijnt de nieuwsbrief één keer per week. Mocht de actualiteit het vragen, dan zullen we natuurlijk een extra nieuwsbrief uitbrengen.

Daarom zowel de cijferbijlage als de regionale initiatieven. De regionale initiatieven zijn opgenomen als bijlage achter de nieuwsbrief. Per provincie vindt u de links naar meer informatie. Dit kan dienen als inspiratie en mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met de betreffende gemeente, regio of provincie. We zijn blij dat we iedere week weer nieuwe initiatieven ontvangen en we vragen u dit te blijven delen met ons.

lees verder...