Mooi eerste kwartaal ZakenClub
15 april 2011
Zakenclub Huizen
We hebben een mooi eerste kwartaal afgesloten. Vier goede bijeenkomsten op rij.
mooi-eerste-kwartaal-zakenclub

We hebben een mooi eerste kwartaal afgesloten. Vier goede bijeenkomsten op rij.

Januari: Nieuwjaarsborrel  De eerste was natuurlijk onze Nieuwjaarsborrel, met toespraak van Johan Westland. Work hard. 

De tweede bijeenkomst was ongelofelijk interessant! De ZakenClub mocht achter de schermen kijken van het Nederlands Forensisch Instituut in Huizen. Alle opsporingsmethodes kwamen voorbij. Het NFI is duidelijk voorloper in Europa met de meest geavanceerde methoden voor onderzoek: digitaal, vingerafdrukken, dna, explosieven, gevaarlijke stoffen. Niets blijft verborgen voor het NFI. Een indrukwekkende avond, met veel dank aan het NFI.

De bijeenkomst in maart was in onze vertrouwde Boerderij in Huizen. Oud-prof wielrenner Rob Harmeling nam ons in sneltreinvaart mee door zijn fantastische verhaal - van sleuren en gaten dichtrijden tot zijn etappe-overwinning in de Tour de France in 1992. Rob vertelt van de ontwikkelingen in de wielrensport, van ondernemerschap en vooral van puur en onstuitbaar enthousiasme.

April bracht een totaal andere avond: de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij Maatschappij, Reddingsstation Huizen. De reddingswerkers, bijna allemaal vrijwilligers, dwingen respect af met hun verhaal over het werk in en om het water. Zij zijn het die voor de veiligheid op en rond het Gooimeer zorgen. Een gigantische verantwoordelijkheid, die de ruim 43 mensen van het Reddingsstation samen dragen. Na de door dezelfde vrijwilligers gekookte curry & rijst, stappen we in de reddingsboten. We maken een paar mooie, scherpe bochten. Ondertussen vertellen de schippers van hun ervaringen. Wat een werk! En omdat reddingsboten geen cruiseschepen zijn, stappen veel ZakenClubbers lichtelijk doorweekt weer aan wal. Desondanks een superavond!

Onze volgende bijeenkomst is op 9 mei: onze Economische Avond in het Gemeentehuis van Huizen.Tot dan!