KVK CORONALOKET (23 februari 2021)
24 februari 2021
Zakenclub Huizen
kvk-coronaloket-23-februari-2021

KVK Coronaloket

Onderstaand de nieuwsbrief over het KVK Coronaloket. Deze verschijnt in het vervolg op dinsdag.

Het coronavirus in Nederland is nog niet onder controle, maar toch overweegt het demissionaire kabinet een aantal maatregelen ter versoepeling. Vanavond volgt hierover een persconferentie. De belangrijkste versoepeling die vermoedelijk zal worden aangekondigd is de heropening van het voortgezet onderwijs. Ook wordt gekeken naar contactberoepen zoals kappers. De avondklok zal wel in stand blijven. Meer duidelijkheid vanavond tijdens de persconferentie.

Een ondernemer kan een faillissement voorkomen door betalingsuitstel aan te vragen. Met de Tijdelijke Betalingsuitstelwet kan dit. Deze tijdelijke wet duurt tot 1 april 2021 en is er voor ondernemers die door Covid-19 betalingsproblemen hebben. Check in deze nieuwsbrief hoe deze tijdelijke wet werkt en wat ondernemers eraan hebben.

Naast de bekende regelingen is er voor ondernemers ook nog de TONK. Deze Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten is bedoeld om een terugval in inkomsten als gevolg van de coronacrisis op te vangen. De uitkering geldt voor ondernemers waarvoor andere regelingen, zoals Tozo, onvoldoende uitkomst bieden. Meer informatie hierover in de nieuwsbrief.

Zoals vermeld verschijnt de nieuwsbrief één keer per week. Mocht de actualiteit het vragen, dan zullen we natuurlijk een extra nieuwsbrief uitbrengen. Daarom zowel de cijferbijlage als de regionale initiatieven. Deze week in de regionale initiatieven onder andere de Groeiversneller in Gelderland die het regionale MKB ondersteunt. Deze Groeiversneller biedt kennis, netwerk en financiering voor groeiende mkb-bedrijven. De regionale initiatieven zijn opgenomen als bijlage achter de nieuwsbrief. Per provincie vindt u de links naar meer informatie. Dit kan dienen als inspiratie en mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met de betreffende gemeente, regio of provincie. We zijn blij dat we iedere week weer nieuwe initiatieven ontvangen en we vragen u dit te blijven delen met ons.

lees meer