Het Gooi On Stage 9e editie
1 november 2023
Zakenclub Huizen
Laat vmbo’ers jouw beroep ervaren
Het Gooi On Stage 9e editie

‘Laat vmbo’ers jouw beroep ervaren’

Heb jij een sterke passie voor je beroep en kun je er enthousiast over vertellen? Dan is de organisatie van Het Gooi On Stage op zoek naar jou! Met een loopbaanoriëntatietraject op school, het Beroepenfeest en de daaropvolgende Doe Dag geeft Het Gooi On Stage jaarlijks 900 vmbo’ers de ruimte om de eerste stappen te zetten in hun loopbaankeuzes én het vormen van een zakelijk (beroeps)netwerk. Maar het mes snijdt aan twee kanten: als beroepsbeoefenaar kom je namelijk in contact met mogelijke toekomstige werknemers of collega’s.

Het Gooi On Stage zoekt enthousiaste professionals

Tijdens het Beroepenfeest, dat 12 maart 2024 in de Grote Kerk in Naarden gehouden wordt, maken de jongeren kennis met beroepsbeoefenaren. Projectleider Eleonore de Vette zet in op een zo divers mogelijk aanbod aan branches en beroepen, bij bedrijven en organisaties die op fietsafstand in de Regio Gooi en Vechtstreek gevestigd zijn. “Het gaat erom dat de jongeren hun blik verruimen en hun toekomstdromen activeren.” Niet alleen voor de jongeren, maar ook voor de beroepsbeoefenaren is het Beroepenfeest waardevol. Eleonore: “Er zijn zoveel prachtige bedrijven in de Regio Gooi en Vechtstreek, dit is een mooie gelegenheid je te presenteren aan een nieuwe generatie en kennis te maken met de werknemers van de toekomst. Bovendien tref je tijdens het Beroepenfeest ook andere beroepsbeoefenaren uit de regio. Echt een win-winsituatie dus.”

Dagdeel meewerken

Tijdens het Beroepenfeest gaan de jongeren kort in gesprek met de beroepsbeoefenaren over hoe een gemiddelde werkdag eruitziet en wat het vak precies inhoudt. Is er een klik, dan worden visitekaartjes uitgewisseld en afspraken gemaakt voor de Doe Dag, die gepland staat op 4 april. Eleonore: “Op die dag werken de jongeren een dagdeel mee met de beroepsbeoefenaren waarmee ze een match hebben. Daarbij is het belangrijk dat ze een zo realistisch mogelijk beeld krijgen van het beroep en ook echt iets mogen doen: een opdracht uitvoeren, probleem oplossen of iets maken. Ze worden bovendien gestimuleerd om ook na de Doe Dag contact te houden met elkaar. We zien regelmatig jongeren die een bijbaan krijgen bij één van de deelnemers aan het Beroepenfeest, er na enkele jaren stage gaan lopen of in vaste dienst gaan bij deze bedrijven.”

Kun jij leuk over je vak vertellen en wil je eraan bijdragen dat jongeren hun talenten leren ontdekken en benutten? Dan ben je van harte uitgenodigd je aan te melden via mail@hetgooionstage.nl. Eleonore: “Voorafgaand aan het Beroepenfeest is er een informatiebijeenkomst waarin alles uitgebreid wordt toegelicht. Doe mee en help de vmbo-leerlingen uit de regio op weg!”. Meer informatie is op te vragen bij Eleonore de Vette | 06-34937132 | mail@hetgooionstage.nl
 

Bekijk nu de website:

https://www.hetgooionstage.nl/