Economische Avond in het Gemeentehuis
26 april 2010
Zakenclub Huizen
`Welkom!` Zo begroette de tijdelijke burgemeester Fons Hertog ons op 12 april in het gemeentehuis. Het was onze jaarlijkse ‘Economische Avond’. Extra plezierig door de complete Aziatische maaltijd. Goede bodem voor het eigen ZakenClub programma en voor de presentaties van het nieuwe college van burgemeester en wethouders.
economische-avond-in-het-gemeentehuis

"Welkom!" Zo begroette de tijdelijke burgemeester Fons Hertog ons op 12 april in het gemeentehuis. Het was onze jaarlijkse ‘Economische Avond’. Extra plezierig door de complete Aziatische maaltijd. Goede bodem voor het eigen ZakenClub programma en voor de presentaties van het nieuwe college van burgemeester en wethouders.

Twee nieuwe ZakenClub-leden hielden hun 5-minute verhaal: architecte Manon Pattinama van PA Architectuur en ondernemer Dolf Kos, eigenaar van SearchIM, Experience Gifts en Traffic Control. Boeiende 5 minutes van twee ondernemers die onze veelzijdigheid alleen maar groter maken.

Na de ZakenClub waren burgemeester Fons Hertog en wethouders Petra Hartskamp, Liesbet Tijhaar en Janny Bakker aan de beurt voor een presentatie. De tijdelijk burgemeester zei een ‘burgemeester tussen de partijen’ te willen zijn. Trots op de snelheid waarmee het college-akkoord tot stand is gekomen, gaf hij vervolgens het woord aan de wethouders. Zij moeten het collegeprogramma ‘Duurzaam, veilig en sociaal’ in beleid en daden zien om te zetten. Wethouder Petra van Hartskamp koppelde de noodzaak om te bezuiniging aan een stevige ambitie om Huizen letterlijk en figuurlijk nog beter op de kaart te zetten. Wethouder Liesbet Tijhaar presenteerde haar plannen voor Sociale Zaken, Volkshuisvesting, Jeugd en Onderwijs. Wethouder Janny Bakker besprak vervolgens haar werkgebied dat strekt van Financien tot Volksgezondheid en Maatschappelijke Dienstverlening. Ook op haar terrein bezuinigingen, maar tegelijkertijd volop plannen om Huizen sterk te profileren.

De ZakenClub bedankt de gemeente Huizen voor de hartelijke ontvangst en voor de presentaties van burgemeester en wethouders. Ondernemers en gemeente hebben elkaar nodig.

Huizen is Haven van ‘t Gooi, maar ook thuishaven van ondernemers in ‘t Gooi.